Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın talimatıyla ailelerinden ayrı kampa konulan mülteci çocuklara yönelik ilk cinsel taciz vakası belgelendi

ABD’de Başkan Donald Trump’ın “sıfır tolerans” uygulaması kapsamında ülkeye giriş yaptıktan sonra annesinden ayrılarak bir gözaltı merkezine gönderilen altı yaşındaki bir kız çocuğunun, burada cinsel tacize maruz kaldığı ve koruma altına alınmak yerine kendisini taciz eden kişiden uzak durması için bir belgeye imza attırıldığı bildiriliyor.
The Nation’ın haberine göre, Guetemalalı kız çocuğunu (D. L.) Arizona’daki gözaltı merkezinde kendisi gibi alıkonulmuş çocuklardan yaşça büyük olan biri taciz etmiş. Durumu kızıyla yaptığı telefon görüşmesinde öğrenen babası, Southwest Key Programs adlı özel şirket tarafından işletilen gözaltı merkezinin yetkililerine bildirmiş. Yetkililer ise merkezdeki uygulamalarda değişikliğe gittiklerini ve böyle bir durumun olmasına bir daha izin vermeyeceklerini söylemişler.

Çocuğa protokol imzalatılmış

Vakayla ilgili Southwest Key Programs’ın belgelerine ulaşan The Nation, D. L’nin 4 Haziran’da tacize uğradığına dair kayıt tutulduğunu yazıyor. The Nation, D. L.’nin babasının merkeze telefon ederek bildirimde bulunup şikayetçi olmasından bir gün sonra, 12 Haziran’da ise kız çocuğuna bir protokol imzalatıldığını yazıyor. D.L.’ye imzalatılan söz konusu protokolde, kız çocuğunun ağzından, kendisini taciz eden diğer çocuktan uzak durması gerektiği konusunda bilgilendirildiği; “iyi dokunuş” ile “kötü dokunuş” arasındaki farklar ve “tacizi bildirmenin önemine dair” “psiko-eğitim” aldığı yazılmış. Çocuğun isminin baş harfini (D) yazarak “imzaladığı” protokolde, imzanın yanına da “çok küçük yaşta” olduğu notu düşülmüş. Protokol D. L.’nin, yine kendi ağzından “güvenlik planına uymanın kendi sorumluluğu olduğunu kabul ettiği”ni de yazıyor.
Southwest Key Programs ülkenin çeşitli bölgelerinde göçmen çocukların tutulduğu toplam 26 merkezin işletmecisi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.