Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hemingway’in 60 yıl önce yazdığı hikayeler ilk kez yayınlandı

The New York Times’tan Matthew Haag’ın haberine göre, dünyaca ünlü ABD’li yazar Ernest Hemingway’in daha önce basılmamış bir hikayesi ilk kez gün yüzü gördü ve basıldı. Haberin özetini aşağıda paylaşıyoruz:

1956 yılına geldiğimizde Ernest Hemingway serbest düşüş halindeydi. Bir zamanlar dönüştürücü ve çekici şekilde yazan Hemingway’in yazımının artık bayatladığı düşünülmekteydi.

Ancak o yaz Hemingway, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir muhabir olarak yaşadıklarını anlatan beş farklı kısa hikaye yazdı. Hemingway yayıncısına “Ben öldükten sonra hepsini yayınlayabilirsin” dedi. Hemingway’in 1961 yılında intihar ederek hayatına son vermesinin ardından bu kısa hikayelerden sadece biri yayınlanmıştı.

Ancak geçtiğimiz perşembe günü bu hikayeleri esas alan A Room on the Garden Side (Bahçe Tarafında Bir Oda) yayınlandı. Hikayedeki esas karakter Robert adlı bir Amerikan yazarı. Hikaye ise 1944 yılının Nazilerden kurtarılmış Paris’inde geçiyor.

Bu Robert karakterinin Hemingway’in kendisi olduğunda çok az şüphe var. Ancak Hemingway neden bu hikayelerin ölümünden sonra yayınlanmasını istedi? Hemingway’in şöhretten hazetmediği biliniyor. Bir sebebin de daha fazla tanınır olmak istememesi olduğu söyleniyor.

Hikayeleri değerlendiren uzmanlar, Hemingway hayranlarının kitapta ondan ve onun yazımından çok fazla iz bulunabileceğini ifade ediyorlar. Bu yüzden yeni hikayelerin Hemingway severler için önemli bir son kaynak olduğunun altı çizildi.

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.