Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bira üretici firmalar, biradan uzaklaşan Y kuşağına alternatif sunmak için kenevir üretimine yatırım yapıyor

Bira ve şarap ticaretiyle tanınan Constellation firması, Kanada’nın en büyük kenevir üreticisi Canopy Growth’a 4 milyar dolarlık yatırım yaptı. Yatırım, kenevir üretimi sektörüne yapılmış en büyük yatırım olma özelliği taşıyor.

Canopy’ye geçen yıl yaptığı 191 milyon dolarlık yatırımıyla birlikte söz konusu 4 milyar dolarlık yatırımla birlikte, Constellation’ın kenevir üreticisi şirketteki payı yüzde 9’dan yüzde 38’e yükselmiş oldu.

Önümüzdeki Ekim ayında, Kanada dinlence/eğlence amaçlı kenevir kullanımına yasal olarak izin veren ilk G7 ülkesi olacak. Constellation gibi alkollü içki üreticisi firmalar ise, legal hale gelmesiyle birlikte uyuşturucu üretimini gelecekleri için bir fırsat olarak görüyorlar. Yeni nesillerin şarap ve diğer alkollü içeceklere yönelmesiyle bira üretimi sektörü gözle görülür bir yavaşlama yaşanırken, kenevir üretimi sektörünün 2027 yılında küresel seviyede 57 milyar dolarlık hacme ulaşacağı öngörülüyor.

Sektörün büyümesiyle birlikte, Canopy’nin kenevir üretiminde klasik sigaralar haricinde uyku ilacı ve içecek gibi ürünlere de yöneleceği bildirildi. Bu ürünler arasında alkolsüz ve demleme içeceklerin de olması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.