Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Viral tweet ile başlayan hareket, millerle alınan biletlerle sınırda birbirinden kopan mülteci aileleri birleştiriyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın izlediği göçmenlere ‘sıfır tolerans’ politikası sonucu kaçak göçmenlerin çocukları ailelerinden ayrılmak zorunda kalıyor. Ayrı düşen çocukları, anne babalarıyla birleştirmek veya ABD’de bulunan uzak akrabalarına göndermek için yeni bir hareket başladı.
ABD’ye kendi ülkelerinden kaçıp gelen, maddi olanakları sınırlı olan göçmenlerin kimi zaman ülkenin diğer ucuna gönderilen çocuklarına ulaşmak için bilet parası bulmaları imkansıza yakın oluyor.
Buna çare olarak pek çok sivil toplum örgütü göçmen ailelerin bilet paralarını ‘uçuş milleriyle’ üstlenmeye başladı. Fikir ise tek bir kişinin iyiliğiyle başladı. Beth Wilensky adındaki hukuk profesörünün, twitter hesabından; işi dolayısıyla sıkça seyahat eden kocasının kazandığı millerle, bir babayla oğluna uçak bileti aldıklarını açıklamasının ardından, tweet viral olmuş ve yüzlerce mesaj gelmiş. Hukuk profesörü, Miles4Migrants ve Michigan Support Circle adındaki iki derneğin bilgilerini sayfasından paylaşmış ve bağışçıları yönlendirmiş.
Wilensky’nin 6 Ağustos’taki tweetinden sonra 10 gün içinde 5.8 milyon mil bağışlanmış. Örgütler ayrıca gönüllüler ile beraber tanımadıkları şehirlere uçan mülteci ve mülteci yakınlarına yerel rehberlik yardımı da yapıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.