Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“İlk tıraşınız özeldir” sloganıyla yola çıkan Gillette’in reklamında bir baba transeksüel oğluna tıraş olmayı öğretiyor

Tıraş ürünleri markası Gillette’in ABD ve Kanada’da yayınlanan yeni reklamında bir baba, transeksüel oğluna tıraş olmayı öğretiyor.

ABD’li bir reklam ajansı tarafından çekilen reklamda oynayan Kanadalı genç transseksüel Samson Bonkeabantu Brown, “nasıl bir erkek olmayı istediğini” keşfe çıktığını söylüyor. Brown’ın gerçek hikayesinin yansıtıldığı reklamda babası oğluna ilk tıraşında moral veriyor: “İyi bir tıraş, kendine güven ile olur.” Reklam, Gillette’in Facebook sayfasında kısa zamanda bir milyon kişi tarafından izlendi. 

“Nerede, ne zaman ve nasıl olduğu önemli değil; ilk tıraşınız özeldir’’

First Shave, the story of Samson | #MyBestSelf

Whenever, wherever, however it happens – your first shave is special.

Posted by Gillette on Thursday, May 23, 2019

Brown reklamın sadece kendisiyle ilgili olmadığını, farklı hisseden her gence ilham verebileceğini söylüyor. Brown, babasını reklama dahil etme fikrinin kendisinden çıktığını çünkü babasının tüm cinsiyet düzeltmesi operasyonlarında yanında olduğunu anlatıyor.

Reklam bazı eleştirilere konu olsa da, LGBTQ topluluğundan olumlu geri dönüşler aldı. Haziran ayında dünyanın pek çok ülkesinde gerçekleştirilecek onur yürüyüşlerinden önce yayınlanan reklam, tüm LGBTQ gençlerine destek olma amacı da taşıyor. 

Gillette toplumsal hareketlere hassasiyet gösteren bir çizgi izliyor

Gillette 2019 başında yayınlanan başka bir reklam kampanyasında da feminist hareket “#Metoo”ya göz kırpmış ve işyerlerine egemen olan erkek hegemonyasını reklamlarına taşımıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.