Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Woodstock Festivali’nin 50. yıl anmasının yapılıp yapılmayacağı belirsiz

1969’da yapılan Woodstock Festivali’nin 50. yıl dönümü için planlanan anma etkinliğin gerçekleşmesi tehlikeye girdi. Etkinliğin en önemli yatırımcısı desteğini çektiğini duyurdu.

Etkinliğin ana yatırımcısı Dentsu Aegis Network şirketinden yapılan açıklamada “Woodstock ismine yakışan bir prodüksiyon çıkarılacağına inanmıyoruz, dolayısıyla etkinliği iptal ediyoruz” denildi.

Festivalin organizasyon komitesi ise etkinliğin iptal edileceği yönündeki açıklamanın doğru olmadığını duyurdu. Organizasyon komitesi adına yapılan açıklamada “Festival tek taraflı iptal edilemez, yeni fon bulundu” denilerek etkinliği planlanan tarihlerde yapılacağı vurgulandı.

1969’daki ilk festivalin de prodüktörü olan ve “Woodstock 50” ismi konulan 2019 festivalinin fikir babası Michael Lang, 75 bin seyircinin beklendiğini ve ilk festivalde de sahne alan John Fogerty, Canned Heat and Santana’nın yeniden ilk ünlendikleri topraklara döneceğini belirtti.

Ancak festivalin yapılıp yapılmayacağı hâlâ belli değil.

16-18 Ağustos tarihlerinde yapılması planlanan festivalin programında Miley Cyrus, Jay-Z, the Killers, The Raconteurs gibi isim ve gruplar var.

1969 Woodstock

1960’ların karşı kültürlerinin bir araya geldiği festivale Amerika’nın her yerinden 450 bin genç katıldı. Festivalde Jimi Hendrix, the Who, Janis Joplin, Crosby, Stills, Nash & Young, Richie Havens, Jefferson Airplane ve Joan Baez gibi sanatçı ve gruplar performanslarını sergiledi. Woodstock Festivali 1960’ların bunalan gençliğinin bir araya gelmesinin sembolü oldu.

https://www.youtube.com/watch?v=WEaMka89dM4
Woodstock Festivali’ni konu alan ve sene içinde gösterime girecek belgeselin fragmanı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.