Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Interfaks Ajansı: “Rusya S-400’leri 2019’da teslim edecek”

Rus Interfax haber ajansının Rusya’nın devlete ait silah ihraç şirketi Rosoboronexport’a dayandırdığı habere göre; Rusya S-400 füzelerinin Türkiye’ye teslimatına 2019’da başlayacak. Rosoboronexport’un açıklamasında ayrıca; iki ülke arasındaki bu ticarette ABD doları yerine yerel para birimlerinin kullanılabileceği bilgisine de yer verildi.

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 savunma sistemi ithal etmesi, bir süredir gergin olan ABD-Türkiye ilişkilerinde tartışmalı başlıklardan biri olmayı sürdürüyor. Türkiye, S-400 füzelerini teslim aldığı taktirde, bu füzelere sahip olan ilk NATO üyesi ülke olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.