Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güney Kore eski Cumhurbaşkanı’nın yolsuzluk davası: Temyiz cezayı 25 yıla çıkardı

Güney Kore eski Cumhurbaşkanı Park Geun-hye geçtiğimiz yıl ortaya çıkan yolsuzluk skandalı sonrasında ceza almış ve temyize gitmişti. Temyiz mahkemesi cezayı daha da ağırlaştırarak 24 yıllık cezayı 25 yıla çıkardı. Seul’daki görülen temyiz davasında, mahkeme eski Cumhurbaşkanı’na yetkilerini kötüye kullanarak yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle cezasını 24 yıldan 25 yıla çıkarak onaylamış oldu.

66 yaşında olan Park Geun-hye Güney Kore’nin ilk kadın Cumhurbaşkanı’ydı. Geçtiğimiz yıl Mart ayında tutuklanmıştı. Park Geun-hye Güney Kore’de muhafazakar kanadı temsil ediyordu. Ancak onun tutuklanmasının ardından yerine gelen merkez-sol görüşü temsil eden yeni Cumhurbaşkanı döneminde Kuzey Kore ile büyük bir yakınlaşma oldu. Park Geun-hye’a yapılan suçlamalar arasında kendi yönetimine eleştiren yaklaşan sanatçılara karşı kara listeler hazırlamak da var.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.