Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünya’nın 168 yıllık ısı haritası: Küre ateş topuna dönmek üzere

İklim değişikliği üzerine çalışmalar yapan Berkeley Earth’te görevli olan bilim insanı Robert Rohde, Twitter sayfasında 168 yıllık ısı değişikliğini bir videoyla paylaştı. 1850-2018 yıllarını baz alan videoda günümüz küresinin ateş topuna döndüğü, dünyanın çok fazla ısındığı, ısı değişikliğinin bir dereceyi bulduğu görülüyor.

Bu ısı değişimine bağlı olarak Kar ve Buz Data Merkezi’nden de 1979 yılından günümüze kadar değişikliği baz alan benzer bir veri geldi. Merkezin verilerine göre Kuzey Kutup Bölgesi’ndeki buzlar büyük ölçüde ve olağanüstü bir hızla eriyor. Şu anda bölgede bulunan buzlarda rekor bir düşüş yaşanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.