Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Tanrı’nın ondan Başkan olmasını istediğine inanıyor

ABD Başkanı Donald Trump hakkında görevden azil sürecinin başlayabileceğine dair değerlendirmeler yapılırken, yerini kimin alacağı ve gelenin gideni aratıp aratmıyacağı da tartışılıyor. Amerikan anayasasına göre, ikisi de halk tarafından seçildiği için, başkana bir şey olduğu ve yeri boşaldığı takdirde yerini yardımcısı alıyor. Nitekim biyografi yazarı Michael D’Antonio’ya göre, Mike Pence de zaten “Tanrı’nın arzusu ve izni” ile başkan olmaya hazırlanıyor.

Daha önce “Trump Hakkındaki Gerçek” adlı bir kitabı yayınlamış olan D’Antonio’nun şimdi de “Gölge Başkan: Pence Hakkındaki Gerçek” adlı çalışması piyasaya çıktı. Bu vesile ile Salı akşamı CNN’e konuk olan D’Antonio, Mike Pence’in Tanrı’nın kendisinden başkan olmasını istediğine inandığını söyledi. “Mike Pence’in yaptığı herşey bu hedefe odaklı” diyen D’Antonio, Donald Trump’ın yardımcısı olmayı da bu yüzden kabul ettiğini ama bir gün başkan olacağına ve seçimlerini buna göre yapması gerektiğine çok daha önce inanmaya başladığını anlattı: “Liseyi bitirdiğinde, ABD Başkanı olmaya karar vermişti bile…Tanrı’nın ondan Başkan yardımcısı olmasını ve Başkanlık koltuğunu devralacak kişi olarak beklemesini istediğini düşündü.”

Pence’in önce Kongre üyesi, ardından Indiana Valisi ve şimdi de başkan yardımcısı olmasının arkasında bu inancın yattığını belirten yazar, “Donald Trump’ın içine düştüğü kaosu gördükçe, Pence bence her gün Oval ofiste oturmaya bir adım daha yaklaştığını düşünüyor” dedi.

D.Antonio Pence’in şu sıralarda kent kent gezip Trump’ın politikalarını anlatmasının gerisinde, 2020 seçimlerine hazırlanma gayesi olduğunu da ileri sürdü. Beyaz Saray’dan haberini alıntıladığımız the Hill adlı yayın kuruluşuna yapılan yazılı açıklamada, D’Antonio’nun ileri sürdüğü görüşlerin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.