Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yüksek sıcaklık ve nemin damgasını vurduğu Amerika Açık Tenis Turnuvası’nda istisnai kurallar uygulanıyor

Yılın son Grand Slam’i Amerika Açık Tenis Turnuvası Pazartesi günü başladı. New York’ta düzenlenen turnuvada, yüksek hava sıcaklığı ve nemin oyuncular üzerindeki olumsuz etkisini dengelemek amacıyla özel kurallar uygulanmaya başladı.

ABD Tenis Federasyonu’ndan yapılan açıklamada 35 dereceye dayanan sıcaklıklar ve yüksek nemden ötürü kadın tenisçilere tanınan ikinci ve üçüncü setler arası 10 dakikalık ekstra mola hakkının erkek tenisçilere de verilmesine karar verildiği belirtildi:

Açıklamada, “Amerika Açık Medikal Ekibi’nin tavsiyesi üzerine yüksek sıcaklık uygulamasının erkek tenisçilere maçlarında acilen uygulanmasına karar verilmiştir. Turnuva hakemi, medikal ekiple birlikte koşulları takip edip uygulamanın devam edip etmeyeceğine karar verecektir” denildi.

Turnuva Direktörü Chris Widmaier, ilk tur maçlarından iki oyuncunun sıcak hava ve nem sebebiyle turnuvadan çekildiğini açıkladı.

2011 Amerika Açık şampiyonu Samantha Stosur zorlu hava koşullarıyla ilgili, “herkes (Avustralya Açık’ın düzenlendiği) Melbourne’ün hava koşullarıyla ilgileniyor. Fakat aslında New York’ta koşullar daha zor” diye konuştu. 7 no’lu seri başı Marin Cilic ise, “hava koşulları yeterince zorken servis kronometresi her şeyi daha da zorlaştırıyor” açıklamasında bulundu. Erkek tenisinde oyunu hızlandırmak için bu sene servis kronometresi uygulamasına geçilmişti.

Salı günkü bir maçta tribünlerdeki bir izleyici sıcak hava sebebiyle fenalık geçirmiş, sağlık görevlilerinin müdahalesi sebebiyle oyun durdurulmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.