Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Politeknik: Kabataş Martı Projesi iptal edildi

Politeknik’in iddiasına göre, Kabataş Meydanı’nda süren Martı Projesi iptal edildi. Politeknik, Martı Projesi’nin tanıtım ofisindeki bir İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) görevlisine konuyu sorduklarını ve projenin iptal edildiğini, peyzaj çalışmalarının ardından Kabataş Meydanı’nın kullanıma açılacağını açıkladı.

Kabataş Transfer Merkezi olarak sunulan ve bilinen adıyla Martı Projesi denize dolgu, kıyı çizgisine martı şeklinde yapı ve alt galeriler, Dolmabahçe-Fındıklı kara ulaşım trafiği beton dalış tünelleri içeriyordu. Martı projesi kapsamında denize kazıklar çakılmış ve yaklaşık 650 metre boyunda alan doldurulmuştu.

Şubat 2018’de yer alan bir habere göre de proje alanında yaklaşık 1 aydır tek bir çivi bile çakılmadığı belirtilmişti.  İBB yetkilileri ise çalışmaların deniz tarafında tamamlandığını iddia etmişti.

Mimar Kıran projeye karşı çıkanlara dava açmıştı
Proje mimarı Hakan Kıran, Martı Projesi’nin Kabataş’a ve İstanbul’a vereceği zararları anlatan, projeye itiraz eden Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sami Yılmaztürk, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nden Mücella Yapıcı, inşaat mühendisi Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar, Cihan Uzurçarşılı Baysal, Politeknik ve Politeknik Yönetim Kurulu Başkanı inşaat mühendisi Ersin Kiriş hakkında dava açmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.