Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de ‘değişim bekleyemez’ diyen siyah kadın, kongre üyeliği yarışında kıdemli rakibini mağlup etti

ABD’de Demokrat Parti içindeki liberal kanat yeni bir zafer kazandı. Boston’da 44 yaşındaki siyah Ayanna Pressley, 66 yaşındaki kıdemli meclis üyesi Michael Capuano’ya karşı önseçimleri kazandı. Bölgede Cumhuriyetçilerin aday göstermemesiyle birlikte Pressley, Massachusetts’ten ilk siyah kadın meclis üyesi olacak.

Boston’da zafer konuşması yapan Pressley şöyle konuştu: “Benim gördüğümü siz de gördünüz: Bu zamanlar partimiz ve liderlerimizden çok daha farklı şeyler bekliyor. Mesele sadece Demokratların tekrar iktidara gelmesi değil, mesele iktidara gelen demokratların kim olduğu.”

1998’den beri ilk kez önseçimleri kaybeden kıdemli meclis üyesi Capuano da halkın değişim isteğinde olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Bölge halkı belli ki büyük bir değişim talep ediyor. Ayanna Pressley çok iyi bir meclis üyesi olacak.”

Pressly yaptığı konuşmada son olarak “iktidara en yakın olanlar, en çok acı çekenler olmalı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.