Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

78’liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can: “12 Eylül Darbesi ile hesaplaşmış olsak, 15 Temmuz Darbe Girişimi olmazdı”

78’liler Girişimi Sözcüsü ve HDP Parti Meclisi Üyesi Celalettin Can ile 12 Eylül 1980 Darbesi’ni ve 80’li yıllardan bugüne kadar nelerin değişip değişmediğini konuştuk.

12 Eylül döneminde 20 yıla yakın cezaevinde yatan Can, 1980’den 2018’e kadar sivil politikacıların hepsinin Türkiye’yi darbe yasalarıyla yönettiklerini, cuntacılarla işbirliği yaptıklarını ve 38 yılda bunun değişmediğini söyledi. Can, “80 Darbesi, kendi geleceğini kurmak isteyen, kendi yarınlarına sahip çıkmak isteyen bu toplumun önünü kesti. İşkence, baskı, terör, idamlar birbirini kovaladı. Darbe rejimi bugün de sürüyor; biz bununla hesaplaşamadığımız için tek adam rejimi bunun üzerine oturdu” dedi.

Celalettin Can ile söyleşimizin tamamını izleyebilirsiniz:

Kamera-kurgu: Egemen Gök

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.