Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya Savunma Bakanı: Ortadoğu’da uzun vadeli askeri varlık bulundurmayı düşünebiliriz

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Almanya’nın Ortadoğu’da uzun vadeli olarak askeri varlık bulundurmayı düşünebileceğini söyledi.

ABD’nin IŞİD karşıtı koalisyonuna destek veren dört savaş uçağı ile 300 Alman askerinin konuşlandığı Ürdün’deki hava üssünü ziyareti sırasında konuşan von der Leyen, “Almanya’nın bölgede stratejik bir üsse ihtiyacı var mı?” sorusuna “Öncelikle buradaki mevcudiyetimiz başarıya ulaşmalı. Ama bu fikri de yadsımadığımızı söylemek isterim” karşılığını verdi.

Ürdün’den sonra Irak’a geçen Alman Savunma Bakanı, burada da Bağdat yakınlarında Irak birliklerine, Kuzey Irak’ta ise peşmergeye eğitim veren Alman askerlerini ziyaret etti. Irak, 1 milyar 4 milyon euroluk kalkınma ve insani yardım desteği ile Almanya’nın en çok kaynak aktardığı ülkeler arasında.

Alman hükümeti, Suriye rejiminin İdlib vilayetine yönelik operasyonlarında kimyasal silah kullanması halinde ABD’nin düzenleyeceği olası bir askeri müdahaleye katılıp katılmamayı değerlendirdiğini duyurmuştu. Koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti ise Birleşmiş Milletler onayı olmadan böyle bir müdahaleye karşı çıkacağını açıkladı. Washington, Suriye’de olası bir kimyasal silah kullanımı ertesinde düzenleyeceğini söylediği askeri müdahale için Fransa ve İngiltere’nin yanı sıra Berlin’in de desteğini aradığını duyurmuştu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.