Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şubat ayında suikaste kurban giden Slovak gazeteci Jan Kuciak’ın katil zanlısı yakalandı

Şubat ayında bir suikaste kurban giden Slovak gazeteci Jan Kuciak ve kız arkadaşının katil zanlısının yakalandığı açıklandı.  

Der Spiegel ve Reuters’in Slovak haber portalı Dennik M.’in haberinden aktardığına göre; Slovak polisinin yaptığı operasyon sonucunda, gazeteci Kuciak ve kız arkadaşını öldüren cinayet zanlısı ve ona yardım ettiğinden şüphelenilen toplam sekiz kişi gözaltına alındı.

Slovakya polisinin resmi Facebook hesabından yapılan açıklamada; cinayetle bağlantılı olduğu düşünülen çok sayıda kişinin gözaltına alındığı doğrulanırken, soruşturmanın selameti açısından daha fazla bilgi verilmeyeceği belirtildi.

Ne olmuştu?

Gazeteci Jan Kuciak ve kız arkadaşı Martina Kusnirova, 21 Şubat’ta Slovakya’nın batısındaki Velka Maca kasabasındaki evlerinde öldürülmüş olarak bulunmuştu. Kuciak öldürülmeden önce mafya-siyaset ve iş dünyası üçgenindeki bazı ilişkileri araştırıyordu. Kuciak’ın bazı hükümet üyeleriyle İtalyan mafyası arasındaki ilişkileri ortaya koyan ve tamamlanamayan çalışması ölümünden sonra yayınlanmıştı. Kuciak’ın çalışmasının yayınlanması, Slovak kamuoyunda infial yaratmış, büyük protesto gösterileri düzenlenmişti. Slovakya Başbakanı Robert Fico tepkilere direnemeyerek mart ayı ortasında istifa etmiş ve başbakanlık koltuğunu Sosyal Demokrat Peter Pellegrini’ye devretmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.