Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dr. Fikret Hacıosman öldürülmesinin birinci haftasında anıldı, cinayet protesto edildi

Video & Kurgu: Egemen Gök

Psikiyatri Uzmanı Dr. Fikret Hacıosman geçtiğimiz hafta eski hastası olduğu iddia edilen bir kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Bugün öldürüldüğü yerde meslektaşları ve yakınları tarafından bir kez daha anıldı, cinayet protesto edildi.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Fikret Hacıosman 2 Ekim tarihinde görev yaptığı Bahçelievler Medicana Hastanesi’nde eski hastası olduğu iddia edilen kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve başından ağır yaralanmıştı. Hemen yoğun bakıma kaldırılan Hacıosman, yaşam mücadelesini kaybetmişti. Ölümünün birinci haftasında Dr. Fikret Hacıosman’ı anmak, cinayeti protesto etmek ve TTB tarafından hazırlanan Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı’nın yasalaşmasını sağlamak için meslektaşları ve yakınları bugün bir araya geldi.

 

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde toplanan grup, burada yapılan saygı duruşunun ardından Dr. Fikret Hacıosman’ın görev yaptığı ve öldürüldüğü yer olan Bahçelievler Medicana Hastanesi’ne yürüdü. Burada Prof. Dr. Sinan Adıyaman ve Prof. Dr. Pınar Saip’in konuşmalarının ardından Türk Tabipleri Birliği ve tabip odaları adına ortak basın bildirisini Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu okudu.

 “ Sağlıkta şiddet yasası istiyoruz: Hemen şimdi!”

Türk Tabipleri Birliği ve tabip odaları adına hazırlanan ortak basın bildirisinde 2003 yılında yürürlüğe giren Sağlıkta Dönüşüm Programının şiddet olaylarını giderek arttırdığını ve bu programın hekim ve hastayı karşı karşıya getiren bir program olduğu özellikle belirtildi. 2014 yılında TBB’nin hazırladığı “Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı”nın başta Sağlık Bakanlığı, Hükümet yetkilileri ve Siyasi Partiler olmak üzere ilgili yetkililere birçok kez iletildiği, defalarca görüşmeler yapıldığı fakat hep görmezden gelindiği, son olarak da Dr. Fikret Hacıosman’ın görevi başında bir hastasının saldırısı sonucu kaybedildiği vurgulandı.

“Sağlıkta şiddeti önlemek, Sağlıkta Şiddet Yasası’nı çıkarmak için daha kaç hekimin ölmesini bekliyorsunuz?”

4 Ekim’de “Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı’nın çıkarılması talebiyle muhalefet partilerinin grup başkan vekilleriyle görüşüldüğü, fakat iktidar partisi bu konuya son derece ilgisiz kaldığını, Sağlık Bakanı’ndan üç kez randevu talep edildiği, hâlâ yanıt beklendiği ve şu sorunun akıllara geldiği belirtildi: “Sağlıkta şiddeti önlemek, teklifimizi dikkate almak ve Sağlıkta Şiddet Yasası’nı çıkarmak için daha kaç hekimin ölmesini bekliyorsunuz?

 

Sağlıkta Şiddete Karşı Eylem Programı

Basın bildirisinde Türk Tabipler Birliği ve tabip odaları olarak bugünden itibaren sağlıkta şiddete karşı eylem programının başlatıldığı açıklandı. 10 Ekim 2018’den itibaren yedi gün sürecek “Sağlıkta Şiddet Yasasını İstiyorum” temalı nöbet eylemlerinin tüm Türkiye çapında, 18.00 – 20.00 saatleri arasında yapılacağı duyuruldu.

 

Eylemde hayatını kaybeden hekimler de anılırken, Dr. Fikret Hacıosman’ın anısına karanfiller bırakıldı.

Anmanın videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.