Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir kez daha doğrulandı: Araştırmacılar Dünya’nın benzerini buldular

The Science News Reporter’ın haberine göre, bilim insanları Proxima Centauri yıldız sisteminde dünyaya benzeyen, okyanusları ve uzaylı yaşamını barındırma ihtimali güçlü olan Proxima B gezegeninin varlığını doğruladı. Proxima Centauri, Dünya’ya en yakın olan yıldız sistemi.

Geçmişte Güneş Sistemi’nin dışında pek çok gezegen bulunmuştu. Ancak hiçbiri Proxima B gezegeni gibi değil. Araştırmacılar Proxima B olarak adlandırdıkları gezegenin, Dünya’nın 1.3 katı büyüklükte ve kayalık olduğunu belirtiyor. Etrafındaki yıldızla arasındaki uygun mesafeden ve üzerindeki ideal sıcaklıktan ötürü Proxima B’nin sıvı barındırma olasılığı da hayli yüksek.

Proxima B, gezegenimizden dört ışık yılı uzaklıkta. Bu da yaklaşık 25 trilyon mil ediyor. Bilim insanları, Proxima B ile ilgili daha fazla çalışma yapılıp ve Dünya ile sanıldığından çok daha fazla benzerlik taşıdığı bulunulursa, bu gezegenin ileride insanların yaşaması için uygun bir yer olabileceğini düşünüyor.

Proxima B ayrıca, şu ana kadar Güneş Sistemi dışında bulunan ve dünyaya en yakın gezegen olma özelliğini de taşıyor. Araştırmacılar, Şili’de inşa edilmekte olan yeni teleskopla Proxima B’nin daha iyi gözlemlenebileceğini belirtiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.