Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Endonezya depreminin ardından muhalefet, ülkede düzenlenecek IMF-Dünya Bankası toplantısı için yapılan lüks harcamaları eleştiriyor

Abc.net’in haberine göre, Endonezya’da yaklaşan seçimlerde başkan adayı olan Prabowo Subianto, binlerce insanın hayatına mal olan deprem ve tsunaminin yaraları hâlâ sarılamamışken yarın Bali’de gerçekleştirilecek Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası yıllık toplantısı için on milyonlarca dolar harcanmasına karşı çıktı. Endonezya sadece mekân, gıda ve konaklama sağlamaktan sorumlu olsa da bu yılki toplantı, açık ara farkla gelmiş geçmiş en maliyetli toplantı olacak.

Muhalefet, insanlar hayatta kalma mücadelesi verirken bu kadar para harcanmasının “utanç verici” olduğunu söylüyor. Prabowo’nun sözcüsü Dahnik Anzar Simanjuntak, “Harcamalardan kısıp paranın bir kısmını kurtarma operasyonlarına ayırsalar daha iyi olurdu” diye konuştu. Adalet ve Refah adlı muhalif koalisyon ayrıca, etkinliğe temsilci göndermeyeceğini de açıkladı.

Toplantıdan önce Bali’ye makyaj

Yetkililere göre toplantı, 75 milyon dolara mal olacak. Kimisi ise 93 milyon dolar gibi rakamlardan bahsediyor. Hükümet ayrıca 469 milyon dolarlık altyapı geliştirmeleri için büyük bir bütçe de ayırdı. Bu kapsamda alt geçitler, limanlar, anıtlar ve atık toplama merkezleri inşa edilecek.

Toplantı için oluşturulan komite ise projelerin daha önceden planlandığını savunarak, depremin toplantının başlıklarından biri olduğunu açıkladı. Komitenin yayınladığı açıklamaya göre, 180 ülkeden bankacıların ve finans bakanlarının katılacağı toplantı için öngörülen katılımcı sayısı, 19 bini geçerek 32 bine ulaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.