Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Evrenin derinliklerinin fotoğrafını çeken uzay teleskobu Hubble bozuldu

The Science News Reporter’ın haberine göre, uzay teleskobu Hubble’ın bazı fonksiyonları geçtiğimiz hafta durdu ve bundan dolayı veri toplamayı kesti. Bilim dünyasının gelmiş geçmiş en önemli aracı sayılan Hubble teleskobu hafta sonu bilim insanlarınca güvenli moda alındı. Tamir edilmeye çalışılan teleskop, 1990 yılından beri Dünya yörüngesinde faaliyet gösteriyor.

Bilim insanlarının bozulan fonksiyonlarını tekrar harekete geçirmek için yeni programlar yazdığı Hubble’ın hâlihazırda üç jiroskopu var. Bunlardan biri bozulmuş durumda. Hubble kalan jiroskoplarla çalışabiliyor ama yeteneklerinin önemli bir kısmını kaybetmiş oluyor.

Hubble’ın yerine geçecek araç ise henüz hazır değil. Hubble’dan daha yetenekli olan James Webb Uzay Teleskobu bilim insanları tarafından uzun zamandır hazırlanılıyor ancak bunun fırlatılması 2021 yılından önce olmayacak. Yani, James Webb Uzay Teleskobu devreye girene kadar Hubble önemini koruyacak.

İşte Hubble’ın çektiği efsanevi fotoğraflardan bazıları:

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.