Nâzım Hikmet’in oğlu Mehmet Nâzım 67 yaşında hayatını kaybetti

Nazım Hikmet’in 3 aylıkken ayrılmak zorunda kaldığı, sürgünde hep hasretini çektiği, evinin duvarlarını fotoğraflarıyla süslediği, Paris’te yaşayan oğlu ressam Mehmet Hikmet 67 yaşında hayatını kaybetti.

Mehmet Hikmet’in ölüm haberini ilk olarak, yakın arkadaşı Utku Varlık, Twitter hesabından duyurdu:

 

Nâzım Hikmet, 1950 yılında cezaevinden çıktıktan sonra Münevver Andaç’la birlikte olmuş, 1951 yılında Mehmet dünyaya gelmişti. Ancak Hikmet ile Andaç resmi olarak evli değildi ve Nâzım Hikmet oğlu üç aylıkken Türkiye’den ayrılmak zorunda kaldı. Mehmet Nâzım babası Nâzım Hikmet’le o günden sonra görüşemedi. Bugüne kadar babası hakkında hiçbir açıklama yapmadı.

Nâzım Hikmet, oğlu Mehmet Nâzım ile…

Nâzım Hikmet oğlu Mehmet Hikmet’e özlemini şu dizelerle anlatmıştı:

Karşı yaka memleket,
Sesleniyorum Varna’dan,

İşitiyor musun?

Memet! Memet!

Karadeniz akıyor durmadan,
Deli hasret, deli hasret,
Oğlum, sana sesleniyorum,

İşitiyor musun?

Memet! Memet!

Mehmet Nâzım

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.