Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 708. haftasında Fehmi Tosun ve Hüseyin Aydemir için bir araya geldi

Cumartesi Anneleri 708. haftasında 19 Ekim 1995’te gözaltına alınan ve kendilerinden bir daha haber alınamayan Fehmi Tosun ve Hüseyin Aydemir’in akıbetini sormak için buluştu. 700. haftadan beri Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi yapmalarına izin verilmeyen Cumartesi Anneleri, polis ablukası altında İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi önünde basın açıklaması yaptı.

Her cumartesi Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelerek gözaltında kaybedilen evlatlarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri, dokuz haftadır Galatasaray Lisesi’nin önünde oturma eylemi gerçekleştiremiyor. 700. haftadan beri İnsan Hakları Derneği’nden çıkarak Galatasaray Lisesi’ne gitmek isteyen ailelerin önünü yine polisler kesti. Derneğin önünde, kaybedilen evlatlarının fotoğraflarıyla duran ailelere bu hafta polis tarafından müdahale olmadı ancak etrafları sarıldı.

Bu hafta Cumartesi Anneleri’ne CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP milletvekilleri Ali Kenanoğlu ve Oya Ersoy destek verdi. Ayrıca çeşitli STK’lar da Cumartesi Anneleri’ne destekte bulundu.

708. haftanın basın açıklamasını okuyan Maside Ocak, “708. haftamızda AKP iktidarının uluslararası yargı karşısında hakikati kabul ettiği ancak bugüne kadar hukukun dışında durarak yükümlülüklerini yerine getirmediği kayıp dosyalarından birini kamuoyuyla paylaşmak için buluştuk” dedi.

Ocak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yargı makamlarını Fehmi Tosun ve Hüseyin Aydemir dosyalarında yargılamanın yenilenmesi yoluyla etkin bir soruşturma yaparak, maddi gerçeğin açığa çıkartılması ve ceza adaletinin sağlanması yönünde göreve çağırıyoruz. Hakikat ve adalet talebimiz gerçekleşinceye kadar kayıplarımızı aramaktan ve kayıplarımızla buluşma mekânımız olan Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Maside Ocak’ın basın açıklamasını okumasının ardından Fehmi Tosun’un eşi Hanım Tosun söz aldı. Tosun, bütün kayıpların akıbeti açıklanana kadar hesap sormaya devam edeceklerini ve Galatasaray’dan vazgeçmeyeceklerini söyledi. Hanım Tosun’un ardından da Ferhat Tepe’nin kardeşi Ayşe Tepe söz aldı ve kardeşinin davasında herhangi bir gelişme olmadığını, hukuk mücadelesinden başka bir mücadele yürütmediklerini ve adalet istediklerini aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.