Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pittsburgh’lu Yahudi liderlerden Trump’a açık mektup: Burada istenmiyorsunuz

Yahudi kuruluşu Bend the Arc’ın Pittsburgh şubesinin önde gelenlerinin ABD Başkanı Donald Trump’a yazdığı açık mektubun Türkçesini aşağıda paylaşıyoruz:

Başkan Trump:

Dün sabah Şabat ibadeti sırasında silahlı bir kişi 11 Amerikalıyı katletti. Kurbanların ailelerin yasını paylaşıyor, yaralılar için dua ediyoruz. Burada, Bay Rogers’ın mahallesindeki ilk müdahale ekibine ve hem yakındaki hem uzaktaki komşularımıza gösterdikleri destek için minnettar olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Komünite olarak yaralarımızı sarmaya ve milletimizi onarmaya kendimizi adıyoruz. Son üç sene boyunca sizin sözleriniz ve politikalarınız, büyümekte olan ve beyaz ırkın üstünlüğüne inananlardan oluşan ırkçı harekete cesaret verdi. Katili siz de bir canavar olarak nitelediniz, ancak dün yaşanan şiddet sizin etkinizin doğrudan bir sonucu.

Başkan Trump, beyaz milliyetçiliğini tamamiyle kınamadığınız müddetçe Pittsburgh’da istenmiyorsunuz.

Yahudi komünitemiz sizin hedefinizdeki tek grup değil. Beyaz olmayanların, Müslümanların, LGBTQ’ların ve engelli kişilerin de güvenliğini kasıtlı olarak riske attınız. Dünkü katliam, ülkemizdeki azınlıklara karşı teşvik ettiğiniz ilk terör eylemi değil.

Başkan Trump, azınlıkları hedeflediğiniz ve tehlikeye attığınız sürece Pittsburgh’da istenmiyorsunuz

Katliamcının son kamuya açık paylaşımı, Orta Amerika’daki göçmen ailelere yönelik yalanlar yaydığınız ve korku tohumları ektiğiniz bir haftanın sonunda, mültecilere yardım eden Yahudi kuruluşu HIAS’nin merhametli çalışmalarını hatırlattı. O, göçmen ve mültecilerle ortak bir insanlıkta buluşan herkesin çabalarını baltalamak adına Yahudileri öldürdü.

Başkan Trump, göçmen ve mültecilere yönelik saldırınızı durdurmadığınız müddetçe Pittsburgh’da istenmiyorsunuz.

Tevrat her insanın b’tzelem Elohim yani Tanrı’nın suretinde yaratıldığını öğretir.

Bu, hepimiz demektir.

Tanrı’nın suretini komşularımızda, Amerikalılarda ve komünitemize güç vermek için bizlere ulaşan dünyanın her yerinden insanda Tanrı’nın suretini görüyoruz. Bunu söylerken tüm Pittsburgh’luları, hatta tüm Yahudi Pittsburgh’luları temsil etmediğimizi bilsek de, size şunları söylerken çeşitliliğe ve birliğe sahip bir grubu temsil ettiğimizi biliyoruz:

Başkan Trump, hepimizin haysiyetini gözeten merhametli ve demokratik politikalara kendinizi adamadığınız müddetçe Pittsburgh’da istenmiyorsunuz. 

Bend the Arc: Pittsburgh

Jamie Forrest

Joshua Friedman

Jamie Harris

Tammy Hepps

Harry Hochheiser

Sasha King

Jonathan Mayo

Elinor S. Nathanson

Avigail S. Oren

Kate Rothstein

Yael Silk

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.