Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu: “Tek adam rejimine karşıyız”

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli’de donarak şehit olan askerlerle ilgili Erdoğan’a yanıt vererek, “Sen şehadetten ne anlarsın diyor Sayın Erdoğan. Ben çok şey anlarım. Senin gitmediğin yerlere gittim” dedi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının satır başları şöyle:

“Bir uyku tulumu da veremediniz mi bu askere”

“Anneler çocuklarını askere yollarken ellerine kına yaktıklarını biliriz. Askere gitsin gelsin evlendireyim diye umutla beklediğini de biliriz. Anne ile oğul arasındaki ilişki özel bir ilişkidir. Anne her türlü fedakarlığı yapar. Annelere şükran borçluyuz. Annelerin hakkı ödenmez der Sevgili Peygamberimiz. Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde yani benim ilçemde iki askerimiz donarak şehit oldu. Şehidin babasıyla konuştuğumda şu bilgiyi aldım. Hiç kimse aramamış, mezarlıklar müdürü arıyor ‘Oğlunuz donarak öldü, mezarını hazırladık’ diye. İçimde derin bir acı hissettim. Nasıl oluyor da iki askerimiz donarak şehit oldu. Bunun hesabını birilerinin vermesi lazım. ‘Sen şehadetten ne anlarsın’ diyor Sayın Erdoğan. Ben çok şey anlarım. Senin gitmediğin yerlere gittim. Eksi 30 derecede nöbet bekleyen askerlerle beraber oldum. Bir uyku tulumu da veremediniz mi bu askere. 21. yüzyıldayız. Elin oğlu eksi 50 derecede denize giriyor. Ekim ayındayız. Şehitlerin hakkını ararken ben suçlanıyorum.”

“Tek adam rejimine karşıyız”

“CHP olarak biz tek adam rejimine karşı çıkarız. ‘Hakimiyet bile kayıtsız şartsız milletindir’ denir. Atatürk, ‘Özgürlük ve bağımsızlık bu milletin karakterinde vardır’ diyor. ‘Bu millet hiçbir zaman birilerinin boyunduruğunu kabul etmemiştir’ diyor. Cumhuriyeti kuranlar bir toplu iğne bile üretemeyen imparatorluk devraldılar. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Milyonlarca çocuğumuz yetim kalmıştır. O çocuklara Cumhuriyet sahip çıkmıştır. İçinde acı, kan gözyaşı vardır.”

“Kaşıkçı cinayetinde her şey planlı”

“Cemal Kaşıkçı cinayetinde her şey planlı. 2 gün içerisinde katiller Türkiye’ye gelir; cinayet işlenir, ellerini kollarını sallayarak giderler. Erdoğan ‘Salı gününü bekleyin açıklama yapacağım’ dedi, biz de bekledik. Hikâye anlattı. Sorular sordu, bu soruları soran, her şeyden sorumlu olan kişi. Erdoğan cinayetten haberi olan bir kişi. Nereden haberi var? Yasin Aktay ‘O anda yapmam gereken her şeyi yaptım’ diyor. ‘Kısa bir süre içerisinde bütün makamlar olaydan haberdar oldular’ diyor. İstihbarata, emniyete, Cumhurbaşkanlığı’na haber verdiğini söylüyor. Bu soruları soruyorsun, bu katillerin elini kolunu sallayarak yurtdışına gitmesine neden izin verdin? Neden ve hangi gerekçeyle izin verdin? Erdoğan’ın başdanışmanı Türkiye’nin olayı fazla deşelemeden Kral Salman’a yardımcı olduğunu yazıyor. Şimdi ‘Onları bize gönderin, biz burada yargılayacağız’ diyor.”

“Referandum yap, halka sor”

“Emeklilikte yaşa takılanlar hakkımız elimizden alındı, bize teslim edin diyor. Erdoğan, ‘Bu teklifin yıllık maliyeti 750 milyar liradır’ diyor. Tamamen uydurma. ‘Biz ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz dönemde böyle bir yükü halkın sırtına bindiremeyiz’ diyor. Referandum yap. Halka sor bakalım emeklilikte yaşa takılanlar yasasını. Hak arayan vatandaşa ‘türedi’ diyor. Nasıl der? Bu insan ya. Sen 46 yaşında emekli oluyorsun, vatandaş ben de emekli olayım diyor. Kendi vatandaşına ‘türedi’ diyen tek kişi var, o da Erdoğan. Suriyelilere 35 milyar lira harcarsın, hak arayana da ‘türedi’ dersin. Senin yazlık, kışlık, uçan sarayın var. Garibanın nesi var? SGK bunu kaldıramazmış. SGK’yı batıranlar bunlar. Erdoğan kendi kendinin maaşına yüzde 26 zam yapıyor, Allah gözünü doyursun.”

Üstünlerin hukuku var”

“3. havalimanında kaç kişinin iş kazası sonucu öldüğünü kimse bilmiyor. Burada çalışıp hak arayan 31 işçi şu anda hapiste. Bu işçiler ‘maaşlarımızı tam ödeyin, sigortamızı yapın, tahtakurularını engelleyin, servis olsun, işimize zamanında gelelim’ diyorlardı. Bunların bir kısmını attılar. Hak arayanların hapiste olduğu bir düzen. CEO, ‘İşçi arkadaşlarımdan özür dilerim’ diyor. Yargı onları hapse attı. Üstünlerin hukuku var çünkü. Erdoğan’a üç sorum var. Yanına isterse doktorunu da alabilir:

1- Hangi gerekçeyle sözleşme hükümleri değiştirilerek 4.5 milyar euro finansman garantisi verilmiştir?

2- En geç haziran 2013’te Havalimanı yeri müteahhitlere teslim edilecekti. 2 yıllık gecikmede 2 milyar 90 milyon euro zarar, bu para ödendi mi?

3- Şartnameye göre havalimanının denizden 90 metre yüksekte olması lazım, 60 metreye düşürdüler. 1.3 milyar euro kazanç devlete geri ödendi mi?

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.