Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bolsonaro Brezilya Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşımakta kararlı

The Guardian’ın haberine göre, Brezilya’nın yeni seçilen Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Brezilya’nın İsrail Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıyacağını yineledi. Eğer bu gerçekleşirse Brezilya, ABD ve Guatemala’dan sonra temsilciliğini Kudüs’e taşıyan üçüncü ülke olacak.

Dün attığı bir tweette Bolsonaro, “Seçim kampanyamız sürecinde söylediğimiz gibi, İsrail’deki Brezilya Büyükelçiliği’ni Tel Aviv’den Kudüs’e taşımaya niyetliyiz. İsrail egemen bir devlettir ve buna gereken şekilde saygı duymalıyız” dedi. Bolsonaro böylece, seçildiğinden beri bu konuya dair ilk defa açıklama yapmış oldu.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu açıklamayı memnuniyetle karşıladı. Netanyahu Bolsonaro’yu överek, “Seçilmiş başkan dostum Jair Bolsonaro’y, bu tarihi, yerinde ve heyecan verici adımı atıp Brezilya Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşımaya karar verdiği için kutluyorum!” diye konuştu.

Netanyahu,  hafta başında Bolsonaro’yu arayıp tebrik etmiş ve İsrail’e davet etmişti.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.