Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ümraniye ve Erciyes’te göçük: 2 kişi hayatını kaybetti

Ümraniye’de metro inşaat sahasının da olduğu yerde göçük meydana geldi. Çevredeki bir siteye ait olan ve içinde 2 kişinin bulunduğu belirtilen güvenlik kulübesinin de göçük altında kaldığı açıklandı. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, Ümraniye’deki göçükle ilgili yaptığı açıklamada şöyle denildi:

“Göçüğün zemin altında oluşan boşluktan kaynaklanabileceği tahmin edilmektedir. İstasyon kazı destek sisteminde herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Çöken kısım istasyon dışında; yol altında, site önünde yer almakta olup siteye ait güvenlik kulübesi oluşan boşluğa düşmüştür. Alınan ilk bilgilerde güvenlik kulübesi içerisinde 2 kişinin bulunduğu ifade edilmiş olup kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir.”

Bir göçük de Kayseri’de

Bir göçük de Kayseri Erciyes Üniversitesi kampüs alanında yapımı süren 6 katlı kongre merkezi binasında yaşandı. Enkaz altında 1 işçinin kaldığı belirtilirken olay yerine itfaiye ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Çökme sırasında enkaz altında kalan işçiyi kurtarmak için çalışmalar sürüyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Metin Kızılkan yaptığı açıklamada, ekiplerin ortak çalışma yürüttüğünü vurgulayarak, “Osman isimli işçinin, çatı çökmesi sırasında ayağının sıkıştığı yönünde net bilgimiz var. Ulaşabildik, şuuru açık, konuşabiliyor. Kontrollü vaziyette şahsı oradan kurtaracağız” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.