Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Macron’a suikast hazırlığında olduğu düşünülen altı kişi sorguda

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a suikast hazırlığında oldukları iddia edilen 6 kişi tutuklandı. Fransız BFM TV kanalına göre, İçişleri Bakanlığı İçişleri İstihbarat Merkez Başkanlığı’nın (DCRI) yürüttüğü operasyon kapsamında gözaltına alınan kişilerin yaşları 22 ile 62 arasında değişiyor.
France Bleu Lorraine Nord’a konuşan bir kaynağa göre, telefon dinlemeleri yoluyla izlenen şüphelilerin aşırı sağcı örgütlerle bağlantılı olduğu sanılıyor. 5’i erkek 1’i kadın olan şüphelilerin Moselle, Ille-et-Vilaine ve Isere bölgelerindeki evlerinde gözaltına alındığı öğrenildi. İçişleri Bakanı Christophe Castaner, “Bize yöneltilen somut tehditler var, bunlar bizi endişelendiriyor” diye konuştu.
Fransa’da geçtiğimiz aylarda da aşırı sağcı gruplara karşı operasyonlar yapılmıştı. Geçen haziranda aşırı sağcı örgütlerle bağlantılı olan ve Müslümanlara karşı saldırı hazırlığında olduklarından şüphelenilen 10 kişi Fransız polisine bağlı antiterör birimlerince gözaltına alınarak sorgulanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.