Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Beklemek, asla eylemsizlik değildir”: Abril’in fotoğrafları kayıplarını arayan Perulu ailelere ışık tutuyor

Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin yayınladığı habere göre, Peru’da binlerce kişi kaybolan yakınlarının başına ne geldiğini öğrenememenin verdiği üzüntüyle yaşıyor. Kayıp yakınları sevdiklerinin ne yasını tutabiliyor ne de izini sürebiliyor.

Peru’da 20 bine yakın ailenin paylaştığı bu yokluğun ağırlığı çok büyük. Bazıları 20-30 yılını kayıpların başına gelenleri merak ederek geçirmiş ve onların akıbeti ile ilgili olarak ölümle yaşam arasındaki belirsiz çizgide bekliyor.

Fotoğrafçı Laia Abril, bir umutla sevdiklerine kavuşmayı bekleyen ailelere ışık tutuyor. Abril’in işleri Cenevre Fotoğraf Merkezi’nde, “Suyay” başlıklı sergide 28 Kasım’a kadar gösterilecek. Serginin başlığı “Suyay”, Peru yerlilerinin dilinde “beklemek” anlamına geliyor.

Peru’da doğal felaketler, göç ve çatışma yüzünden kaç kişinin ortadan kaybolduğunu tahmin etmek mümkün değil. Uluslararası Kızılhaç Komitesi, 100 bine yakın kaybın bulunması ve kayıpların ailelerine destek vermek için çalışıyor. Komitenin desteğiyle düzenlenen bu fotoğraf sergisi bize, ne kadar zaman geçerse geçsin kuşaklar arası travmanın baki olduğunu hatırlatıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.