Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Premier Lig’in başına geçecek olan Susanne Dinnage, spor dünyasındaki en güçlü kadınlardan biri olacak

Susanna Dinnage 2019’un Ocak ayında Richard Scudamore’dan İngiltere Premier Lig üst düzey yöneticilik görevini devralınca profesyonel spor dünyasındaki en güçlü kadınlardan biri olacak. Şu an Discovery grubun kanallarından biri olan Animal Planet’ın küresel yöneticisi olan Dinnage, Scudamore’un 20 yıldır yürüttüğü görevi üstlenecek.

Dinnage, Londra’daki görüşmesinden sonra, “Rüya gibi bir görevi devralacağım için heyecan içindeyim. Premier Lig’in birçok insan için çok kıymetli bir oluşum. Profesyonel spor dünyasının zirvesinde yer alan böyle dinamik ve ilham verici bir organizasyonu yönetecek olmak gurur verici. Takımların ve kulüplerin desteğiyle, ligin yıllar içinde başarıyla yükselmesi için uğraşacağım” dedi.

Lig Komite Başkanı Bruce Buck da, kararla ilgili olarak, “Mükemmel bir seçim! Böyle yetenekli bir lideri bu pozisyona getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Susanna, kompleks iş yönetimindeki başarısı, yayın endüstrisindeki tecrübesi ve insan geliştirme konusunda kendini kanıtlamış biri olarak bu görev için ideal kişiydi” yorumunu yaptı.

Dinnage hayli  iyi durumda olan bir ligin yönetimini üstlenecek. 2016-2017 sezonunda 5 milyon pounda yakın rekor gelir elde eden ligin bu rakamı artırması bekleniyor. Scudamore kendi çabalarıyla televizyon hakları üzerinden reklam gelirleri elde etmeyi başarmıştı. Ancak Dinnage’ı, Scudamore’a göre daha zor bir ortam bekliyor. Dijital engelleyicilerle mücadele eden geleneksel yayın şirketlerlerinin sorunlarıyla yüzleşmesi gerekecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.