Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’dan Çin’e giden yolcular Rusya’nın Sibirya bölgesindeki İrkutsk şehrinde mahsur kaldı

Fransa’dan Çin’in Şanghay kentine gitmek üzere kalkan Air France uçağının yolcuları Sibirya’da üç gün boyunca mahsur kaldı. Boeing 777 tipi uçak, kabininde meydana gelen teknik arıza sebebiyle pazar günü Moskova’ya 2600 mil uzaklıktaki İrkutsk’a acil iniş yaptı. -17 derece soğukta uçaktan inen ve ülkeye giriş vizeleri olmadığı için kaldıkları üç gün boyunca havaalanının ve buraya ait iki otelin dışına çıkamayan yolcular, valizlerine de ulaşamadı.
Bu aksilikler yetmezmiş gibi Paris’ten Şanghay’a havalanan ikinci bir Boeing 777 daha, kalkış sırasında hidrolik sistem buzlandığı için İrkutsk’ta beklemek durumunda kaldı.
Havaalanında mahsur kalan yolculardan biri Twitter’da “Pisiz, kokuyoruz ve 30 saatten fazla oldu, ev hapsindeyiz; cüzdanımız, pasaportumuz yok” diye yakınırken, bazıları da mizahi paylaşımlarda bulundu. Yolcular arasında bulunan Louis Vuitton çalışanları “Sibirya’da mahsur kalmak” adlı bir parodi dizi fragmanı kurgulayıp Instagram’da paylaşırken bir başka yolcu da, yolcuların topluca makaron yedikleri bir fotoğrafı paylaştı.
72 saatlik bekleyiş, üçüncü bir uçağın alandaki yolcuları Şanghay’a götürmek üzere gelmesiyle sona erdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.