Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Abdullah Cömert davasında sanık polisin cezası düşürüldü

Yargıtay tarafından bozulan kararla tekrar başlayan Abdullah Cömert davasının 2. duruşması bugün Balıkesir’de görüldü. Sanık polisin cezası düşürüldü. 

Gezi direnişinde Hatay’da öldürülen Abdullah Cömert davasında, polis Ahmet Kuş, “kastın aşılması suretiyle adam öldürme” suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezası almış ancak bu karar Yargıtay tarafından bozulmuştu.

Polis memuru Kuş, Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde SEGBİS yöntemiyle yeniden hakim karşısına çıkmış ve dava 19 Kasım’a ertelenmişti. Bugün görülen duruşmada hâkim, Yargıtay’ın kararına uyarak, sanık polis Kuş hakkında bilinçli taksirden 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına hükmetti. Sanık Kuş ceza kesinleşinceye kadar tutuklanmayacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.