Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu: “AK Parti demek; enflasyon, işsizlik ve yolsuzluk demektir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“CHP grubundan, bizi sevsin sevmesin 81 milyon vatandaşımıza en içten sevgilerimi gönderiyorum. Bizim görevimiz vatandaşlarımız arasında ayrım yapmamak, 81 milyonu kucaklamaktır. Eksiğimiz, yanlışımız olursa söyleyin, biz başkaları gibi değiliz eksiğimizi yanlışımızı kabul ederiz ama bildiğimiz doğruların ardından sonuna kadar dururuz.”

“Garipler içeride, fakir fukara içeride, akademisyen içeride”

“Adalet konusunda sevgili Peygamberimizin iki örneğini size sunmak istiyorum. Birinci örneği şu: Hırsızlık yapan bir kadın yakalanır, hakkında hüküm verilir. Kadının akrabaları Peygamberimize giderler ve affetmesini isterler. Sevgili Peygamberimiz şöyle der: Sizden önceki milletler şu sebeple yok olup gittiler. Aralarından soylu, mevki ve makam sahibi biri hırsızlık yapınca onu bırakıverirlerdi. Zayıf ve kimsesiz biri hırsızlık yapınca da onu hemen cezalandırırlardı. Yani güçlünün adalet kavramı ayrıydı, güçlüye hiçbir ceza verilmez; nerede gariban varsa yakalayıp hapse atarlardı. Ve diyor ki: Sizden önceki milletler bu nedenle yok olup gittiler. Ve şöyle söylüyor Peygamberimiz: ‘Allah’a yemin ederim ki Muhammed’in kızı Fatima hırsızlık yapsaydı elbette onun da elini keserdim.’ Yani adaletin önünde kimse duramaz. Bir şey daha söylüyor Veda Hutbesi’nde: ‘Zulmetmeyeceksiniz ve zulme boyun eğmeyeceksiniz.’ Ve yine yüzyıllar öncesinden suçun şahsiliği konusunada çok ama çok önemli açıklamaları var. Diyor ki: Herkes yalnızca kendi işlediği suçtan sorumludur. Suçlu evlattan dolayı baba suçlanamaz, suçlu babadan dolayı evlat da sorumlu tutulamaz. Ve biz bugün, 21. yüzyılın Türkiye’sinde toplu tutuklamalara, toplu infazlara itiraz ediyoruz. Suçun şahsiliğini savunuyoruz.

Bugün ise parası olanlar, siyasi arkası olanlar hapishanenin önünden bile geçmiyor, onlara beraat, takipsizlik kararı veriliyor. Garipler içeride, fakir fukara içeride, akademisyen içeride, diğerlerinin tamamı dışarıda. En son parası bol, FETÖ’nün elebaşı biri vardı. Savcı takipsizlik kararı verdi. Niçin? Parası var diye. Niçin? Dayısı var diye. Adaleti bunlar dağıtamazlar. Adaleti bunlar yok ediyor zaten.”

“Gezi olaylarından intikam almaya çalışıyorlar”

“Bunların hiçbirisinin kaçacak yeri yok, niye kaçsınlar bir suç işlemediler ki kaçsınlar. Şu gün şu saatte sizi bekliyoruz emniyette savcılıkta diyebilirsiniz. Evlerini sabahın köründe basıp bunları alıp götürmek, sizi biz cezalandırıyoruz demektir. İfadeleri alındı Yiğit Aksakoğlu dışındakilerin tamamı serbest bırakıldı. Osman Kavala 13 aydır tutuklu. İddianame yok, ceza yok, suç da bulamıyorlar. Gezi olaylarından intikam almaya çalışıyorlar. Gezi olayları bu ülkenin demokrasi ve özgürlük sesidir.”

“Ülke üretecek ki işsizlik olmasın”

“Türkiye bugün sağlıklı güçlü üretim yapamayan ülke konumundadır. Eğer saman ithal ediyorsak, mercimek pirinç ithal ediyorsak, canlı hayvan ithal ediyorsak, zeytin zeytinyağı ithal ediyorsak bu ülkede üretim durmuş demektir. Ülke üretecek ki işsizlik olmasın. Zamlar arka arkaya geliyor. Çiftçiler henüz tam farkına varamadı.”

“AK Parti demek; enflasyon, işsizlik ve yolsuzluk demektir”

“İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO) 1987 yılında kuruldu, kârlı bir kuruluştu. 861 milyon dolara özelleştirdiler 2011 yılında. İstanbullu sorsun; 861 milyon dolarla ne yaptınız, nereye gitti bu para? Kaç yıldır İstanbul’u yönetiyorlar, 20 yıldır İstanbul’un hangi sorununu çözdüler? Her sorunu büyüttüler, hiçbir sorunu da çözmediler. İDO’yu da kapatacağız diyorlar. Yüzlerce işçi kapıya konulacak. AK Parti demek.; enflasyon, işsizlik ve yolsuzluk demektir.

Özelleştirme yaparak fabrika satarak hapishane yapan tek hükümet bizim ülkemizde. Enflasyonla mücadele diye esnafla mücadele ediyorlar. Önümüzdeki yerel seçimde önünüzde bir ders verme imkanınız var, o dersi verin kardeşim. Üretmek çalışmak ve işçi istihdam etmek istiyorsanız, yönünüzü CHP’den yana çevireceksiniz. Bunun başka yolu yok.”

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.