Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Görüntülerle dünyadan kadına şiddete karşı yürüyüşler

New York Times’ın haberine göre, kadına karşı şiddetin sonlandırılması için dünyada binlerce kadın dün sokaklara çıktı. Protestocuların hedefinde erkek şiddeti dışında yargı kararları, kürtaj yasakları ve yetersiz tecavüz yasaları vardı.

Eski Şili Devlet Başkanı ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Twitter’da yayınladığı bir videoda “Dünyanın dört bir yanında şiddete ve tacize karşı seslerini yükseltmeye cesaret eden milyonlarca kadını destekliyorum” dedi.

Madrid’de protestocu kadınlar taze Sosyalist hükümetini “Hayır hayır demektir” yazılı pankartlarla ve “Hepimiz burada değiliz, katledilenler yok” diye bağırarak cinsiyet şiddetine karşı önlem almaya çağırdı. Son bir yılda 45 kadının partnerleri ya da eski partnerleri tarafından öldürüldüğü ülkede, kadına şiddet davalarında hakimlerin tutumu, sık sık eleştiriye maruz kalıyor.

Al Jazeera’nin Madrid’deki gösteriler üzerine yayınladığı bir video:

Pamplona’da toplu tecavüzle suçlanan beş erkekten üçünün kefaletle serbest bırakılmasından sonra kadınlar, kırmızı eldivenler giyerek sokaklara çıktı.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani, dünkü Brexit zirvesine gözünün altına kırmızı bir işaret takarak katıldı. Tajani konuşmasında cinsel şiddet hakkında “Normal demek normal değildir” dedi.

https://twitter.com/EP_President/status/1066644586423074816?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1066644586423074816&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.nytimes.com%2F2018%2F11%2F25%2Fworld%2Finternational-day-violence-against-women.html

Dominik Cumhuriyeti’nin başkenti Santo Domingo’da binlerce kadın, anne sağlığı söz konusu olduğunda dahi kürtaja izin vermeyen yasaların kaldırılması için sokağa döküldü.

 

BBC’nin haberine göre yürüyüşe bu yılki kampanyanın rengi turuncu hâkimdi.

 

Fransa’da erken başlayan protestolarda geçen cumartesi günü yaklaşık 50 bin kadın sokaklardaydı.

 

Yetkililer Lyon’daki protestoda 12 bin kişinin olduğunu açıkladı.
Ekvadorlu kadınlar başkent Quito’da yürürken.

 

İtalya’nın başkenti Roma’da protestocu bir kadın.

 

Atina’da protestocular, LGBT hakları savunucusu Zak Kostopulos’un geçen eylül ayında öldürüldüğü yerde yatarken.

 

Budapeşte’de protestolar kapsamında parlamento binası önünde mumlar yakıldı ve kadın siluetleri yerleştirildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.