Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tunus’u ziyaret eden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman protestolarla karşılandı

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, bölgedeki Arap ülkelerine yapacağı bir dizi ziyaret çerçevesinde bugün Tunus’a gitti. Bu, Prens’in, Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından gerçekleştirdiği ilk yurtdışı ziyareti. Krallık, 2 Ekim’de İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girdikten sonra kendisinden haber alınamayan Kaşıkçı’nın ölümünün bir numaralı şüphelisi olarak görülüyor.
İnsan hakları savunucularının ve gazetecilerin çağrısı üzerine, 2011’de Zeynel Abidin bin Ali’nin devrildiği meydan olan Habib Burgiba Bulvarı üzerinde toplanan protestocuların hedefinde Prens Salman’ın yanı sıra, ziyarete onay verdiği için, Tunus hükümeti de vardı. Kalabalığın elindeki pankartlarda “Katil lider bin Salman”, “Devrimler ülkesi Tunus’u lekelemeyin”, “Suudi kadınlarına özgürlük” gibi ifadeler dikkat çekti.
Tunus Milli Gazeteciler Sendikası’ndan (SNJT) Soukina Abdessamad, gazetecilere yaptığı açıklamada “Tunus devrimi Prens Salman’ı ağırlamayı kabul edemez. Onun (ziyaretiyle) kendini temize çıkarmasına araç olamaz. Pazartesi ve salı boyunca protestolara devam edeceğiz” diye konuştu.
23 Kasım’da yerel radyoya açıklama yapan hükümet danışmanı Nureddin Ben Ticha ise “Tunus’un Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi meselesinde pozisyonu açıktır. Sorumluların ortaya çıkmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz. Bununla birlikte, bu vakanın, Krallığın istikrarının sarsılması için bir araç olarak kullanılmasına izin veremeyiz. (…) Tunus tüm ülkeleri kardeş ve dost olarak görmektedir, 2019 yılının Mart ayında Arap Birliği’nin 30. zirvesini ağırlayacak olmamız bunun bir göstergesidir” diye konuşmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.