Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dramaqueer Sanat Kolektifi’nden Dünya AIDS Günü’nde Murtaza Elgin’e mersiye

Dramaqueer Sanat Kolektifi’nde, 1 Aralık Dünya AIDS Günü vesilesiyle, “İşte AIDS’li Türk” başlığıyla gazetede ifşa edilen Murtaza Elgin hakkında, ifşasından sonraki bir haftalık süre zarfında Türk basınında yer almış olan haberlerin ele alındığı, “En uzun hafta” adlı bir slayt gösterimi yapıldı. Araştırmacı Serdar Soydan’ın sunumuyla yapılan gösterimin ardından, 1985 yılında yapılmış AIDS adlı Türk filminden parçalar izlendi.
Medyascope.tv olarak katıldığımız etkinlikte, Pozitif-iz Derneği kurucu üyeleri Yasin Erkaymaz ve Tekin Tutar ile, 80’lerin ortasından günümüze toplumda HIV/AIDS algısının nasıl değiştiğini ve medyanın bu algıların oluşmasındaki rolünü konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.