Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de ara seçim sonrası yeni dönem: Demokrat Parti lideri ile Trump kameralar önünde kapıştı

Dün gece saatlerinde, Demokrat Parti’nin Temsilciler Meclisi lideri Nancy Pelosi’nin ABD Başkanı Donald Trump’ı ve Başkan Yardımcısı Mike Pence’i ziyaretinde gergin anlar yaşandı. İki lider kameralar önünde hükümetin olası “kepenk kapatması” ve Trump’ın Meksika sınırına inşa etmeyi planladığı duvar konusunda tartıştı.

Trump’ın Pelosi’nin konuşmasını kesmesi ve ona adıyla “Nancy” olarak hitap etmesi tepki çekti. Trump, Pelosi’nin konuşmak için uygun bir anda olmadığını söylemesi üzerinde Pelosi, “Demokrat Parti lideri olarak bu odaya getirdiğim gücü kişiselleştirmeyin” dedi.

Toplantıya New York senatörü Chuck Schumer ile katılan Pelosi, kamuoyu önünde tartışmalarının toplantıyı daha verimsiz hale getirdiğini söylemesi üzerine Trump “Bu kötü değil Nancy. Biz buna şeffaflık diyoruz” cevabını verdi. Demokratlara yakın kaynaklara göre ayrıca Pelosi odada Trump’ın erkekliğini sorguladığını ve onun annesi gibi davrandığını söyledi.

15 dakikalık sürtüşme, ara seçimlerin ardından yeni dönemin nasıl olabileceği hakkında ipuçları taşıyor. Ancak Amerikalı siyaset bilimciler, Pelosi’nin Demokratlar’ın daha sol damarını temsil ettiğini, ancak merkezde duran Demokratlar’ın olası bir “kepenk kapatma”nın sonuçlarından kaygı duyduklarını söylüyor.

New York Times’a konuşan Rutgers Üniversitesi Amerikan Kadınları ve Politikaları Merkezi Direktörü Debbie Walsh, “Bu seviyede kadınların bu tip sorunlarla karşı karşıya kalmasına çok sık rastlamıyoruz. Dün yaşanan olay, kadınların liderlik etme kapasitesi, bunu medeni şekilde yapabilmeleri, güçlü ve net olabilmeleri açısından önemli bir örnekti” diyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.