Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Filistinli engelli Khabali, İsrailli askerlerden kaçarken açılan ateş sonucu öldürüldü

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), zihinsel ve fiziksel engelli 23 yaşındaki Muhammed Khossam Khabali’nin İsrailli askerlere taş attığını iddia etmiş ve 4 Aralık’ta vurularak öldürüldüğünü açıklamıştı.

Haaretz internet sitesi ortaya çıkardığı yeni görüntüler ile yayınladığı haberde, İsrail askerlerini eylemler ile alakası olmayan Filistinlileri öldürdüğünü iddia ediyor. Dört güvenlik kamerasından gelen görüntülerden oluşturulan videoda, Filistinlilerin hiçbir şiddet belirtisi gösterdikleri tespit edilemiyor.

Muhammed Khabali ise koltuk değnekleri ile olay yerinden kaçmaya çalışırken, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucunda yere yığılıyor ve olay yerinde hayatını kaybediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.