Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Filmleriyle prodüksiyon şirketlerini sollayan Netflix, Hollywood’da tahta oturmaya aday”

Cuma günü Netflix’te gösterime giren “Roma” filmi, internet devini Oscar yarışının merkezine koydu. Alfonso Cuarón’un 1970’li yıllarda Mexico City’deki hayatına dair filmi, Netflix’e ilk resmi “en iyi film” Oscar adaylığını getirmesi bekleniyor. Netflix “Roma” için şimdiye kadar görülmüş en kapsamlı kampanya ile Oscar adaylığına hazırlanıyor.

Televizyon ve müzik şirketlerinin mevcut yapısını sarsan internet, artık Hollywood’a da kafa tutmaya başladı.

Netflix’in Film Şefi Scott Stuber, The New York Times’a yaptığı açıklamada, Netflix’in Martin Scorsese, Steven Soderbergh, Dee Rees, Guillermo del Toro, Noah Baumbach ve Michael Bay’in filmlerine sahip olduğunu söyledi. Stuber “Eğer harika bir film stüdyosu kuracaksanız, büyük film yapımcıları ile inşa etmelisiniz” dedi. 

Universal Pictures’ın eski başkan yardımcısı Stuber, artık Netflix’in film şefi olarak çalışıyor. Netflix’in domine ettiği televizyon ve dizi sektörüne yönelik çalışmalarına benzer bir  programı sinema sektörüne uyguluyor. Stuber’ın programı ile Netflix, 2018 Emmy Ödülleri’nde 112 Emmy adaylığı kazandı.

Stuber’in programı yılda 55 orijinal film tedarik edecek şekilde düzenlenmiş. Diğer Netflix departmanları tarafından hazırlanan belgeseller ve animasyon filmlerle bir yılda Netflix filmlerinin sayısı yaklaşık 90’a yükseliyor. Karşılaştırmak için Hollywood’un en üretken stüdyolarından biri olan Universal’in, yılda yaklaşık 30 film yayınladığını not düşmek gerekiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.