Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD eski başkanlarından George Bush’un Filipinli bir çocukla 10 senelik yazışmaları ortaya çıktı


Compassion International isimli hayır kurumu, geçen kasım ayında 94 yaşında ölen ABD eski başkanlarından George Bush’un Filipinli bir çocukla 10 senelik yazışmalarını kamuoyuyla paylaştı. Hayır kurumunun bünyesindeki Filipinli çocuğun eğitim ve yaşam masraflarını karşılayan Baba Bush ayrıca sürekli olarak mektuplarıyla çocuğa moral ve motivasyon desteği vermiş.

Bush, muhtaç çocuklara yardım programından 2001 yılındaki Noel konserinde haberdar olmuş ve Compassion International’a hayırsever olarak destek vermeye başlamış. Compassion International tarafından yapılan açıklamaya göre, Bush’un destek verdiği 7 yaşındaki çocuğun adı Timothy. Fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Timothy, kurumun bünyesine katılmadan önce mahallesinin pazarında küçük eşyalar satıyor, getir götür işleri yapıyor ve komşulara temizliğe gidiyormuş. Bush’un maddi desteğiyle çocuk işçi konumundan çıkan Timothy eğitimine devam edebilmiş.

Eski Başkan, kimliğinin ortaya çıkması halinde çocuğun risk altında kalabileceğini düşünen kurumun isteği üzerine George Herbert Walker Bush olan ismini George Walker olarak kısaltmış. Filipinli çocuk, hayır kurumunun bünyesinden 17 yaşında ayrılırken, yöneticiler kendisine gizli destekçisinin gerçek kimliğini açıklayınca şok yaşamış. 


Mektuplardan alıntılar:Teksas’ta yaşıyorum ve sana sıklıkla yazacağım”

İlk mektup: “Sevgili Timothy, senin yeni mektup arkadaşın olmayı çok isterim. 77 yaşında yaşlı bir adamım ama çocukları çok seviyorum. Tanışmamış olsak da, şimdiden seni de çok seviyorum. Teksas’ta yaşıyorum ve sana sıklıkla yazacağım. İyi şanslar.”

Daha sonraki mektuplarında Timothy’nin hatırını sormayı ihmal etmeyen Bush, kendi kimliğiyle ilgili ipuçları da vermiş:
“Sana köpeğimiz Sadie’nin resmini gönderiyorum. O ünlü bir köpek ve pek çok ünlü dostu var. Sincap ve fare kovalamayı seviyor.”
Mektuplarından birinde Bush, “Hiç Beyaz Saray’dan bahsedildiğini duydun mu? ABD başkanları orada yaşıyor. Ben de Noel tatilimi Beyaz Saray’da geçiriyorum. Sana Beyaz Saray’dan bana verilen bir broşürü gönderiyorum” diye yazmış.

Bush: “Gitar çalmayı sevdiğini duydum, ne güzel! Ayrıca sana gönderdiğim hediye ile olan resmine bayıldım.”
Mektuplarıyla beraber yasak olmasına rağmen hediyeler göndermeyi de ihmal etmeyen Bush’a, Timothy bir mektupta teşekkür etmiş: “Beni unutmadığınız için teşekkür ederim. Çok nazik ve iyi bir insansınız.”

17 yaşında kurumun kanatlarından ayrılan Timothy’nin şu anda nerede yaşadığı bilinmiyor. Ancak kurum şimdi genç bir yetişkin olan Timothy’nin iyi bir insan olarak büyüdüğünü söylüyor ve topluma hayırlı işler yaptığını düşünüyor.


Bush’un Filipinli çocukla olan mektup arkadaşlığı ailesi ve dostları tarafından bilinmiyormuş

Kurumun eski Başkanı Wess Stafford, 2008’de bir hayır yemeğinde karşılaştığı George W. Bush ve karısı Laura Bush’a mektup arkadaşlığını anlatınca oğul Bush ve eşinin hayır işinden habersiz oldukları ortaya çıkmış. Oğul Bush “Aslında hiç şaşırmadım, tam babama göre bir hareket olarak” demiş. Gelin Laura Bush ise duygulanıp, ağlamış.
Stafford “Dünyanın en güçlü insanlarından birinin, kimseye belli etmeden, bir başkasının hayatına olumlu yönde dokunmak istemesini çok etkileyici buluyorum” diyor ve Baba Bush hakkında sözlerine şöyle devam ediyor: “Eminim kimsenin duymadığı ve duymayacağı pek çok hayır işinde parmağı vardır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.