Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İhsan Eliaçık ile “Büyük Gözaltı”

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık ile “Büyük Gözaltı” adlı bir yayın gerçekleştirdik. 20 Aralık’ta gözaltına alınan İhsan Eliaçık, bir gece nezarethanede kaldıktan sonra bugün ifadesine başvurularak serbest bırakılmıştı. Bunun yanı sıra İhsan Eliaçık’ın yaklaşık sekiz aydır İstanbul’dan çıkış yasağı bulunuyor. 

İhsan Eliaçık ile yaptığımız yayında, dünkü gözaltı sebebini ve İstanbul dışına çıkış yasağı sürecini konuştuk. Eliaçık dün gözaltına alınmasıyla ilgili olarak, Batman’da  görülen bir davaya gitmediği için zorla getirme kararı çıktığını ve bu yüzden ifadesi alınana dek gözaltında tutulduğunu belirtti.

Sekiz ay boyunca İstanbul’dan çıkma yasağı sebebiyle pek çok fuara ve etkinliğe katlamadığını belirten Eliaçık, bu durumun kendisini maddi ve manevi olarak mağdur ettini söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.