Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İkinci Dünya Savaşı’nda 2000 Yahudi çocuğu kurtaran Fransız direnişçi Georges Loinger 108 yaşında hayatını kaybetti

İkinci Dünya Savaşı’nda en az 2000 Yahudi çocuğu Nazilerin elinden kurtarıp, güvenli bir şekilde yaşamalarını sağlayan Fransız direnişçi Georges Loinger, 28 Aralık günü 108 yaşında hayata veda etti.

Loinger çocukları sınırın hemen öte tarafındaki bağımsız ve savaş dışı bölgedeki İsviçre’ye kaçırıyordu. Fransız ordusunda da görev yapan Loinger, Oeuvre de Secours aux Enfants (Çocuklara Güvenlik İşi) adlı Yahudi kuruluşuna katılmadan önce bir Alman esir kampından kaçmıştı.

Daha sonra bu kurumda çalışırken yaptıklarıyla Loinger, İkinci Dünya Savaşı’nın en cesur insanlarından biri oldu. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre, Loinger en az 2000 çocuğu İsviçre tarafına kaçırmayı başarmıştı. Loinger çok iyi Almanca bildiği ve sarışın-mavi gözlü olduğu için Naziler tarafından Alman zannediliyordu.

28 Aralık günü hayatını kaybeden Loinger’in kesin ölüm nedeni açıklanmadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.