Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brezilya’da soyguncunun büyük gafleti: Kadın dövüş sanatı sporcusu tarafından nakavt edildi

Brezilyalı bir kadın karma dövüş sanatı (MMA) sporcusu kendisini soymaya yeltenen hırsızı hastanelik etti. Rio de Janeiro’da meydana gelen olayda, evinin önünde Uber bekleyen Polyana Viana’nın yanına silahlı bir soyguncu yaklaştı. Viana’dan telefonunu vermesini ve ani hareketler yapmamasını söyleyen soyguncu ne olduğunu anlayamadan kendini yerde buldu.

Hırsızı göz açıp kapanıncaya kadar etkisiz hale getiren Viana, olayı şöyle anlattı: “Silah gerçeğe benzemiyordu, elini silaha götürünce tutuş şeklinden sahte olduğunu düşündüm. Bana tehditkâr bir şekilde yakın duruyordu. Eğer silah gerçek de olsa reaksiyon zamanının az olacağını hesap ederek, iki yumruk ve bir tekmeyle yere serdim. Yere düşünce de boğma hareketiyle etkisiz kıldım. Boşa çırpınmamasını, beraber polisi bekleyeceğimizi söyledim” diyor.

Viana’nın silahla ilgili tahmini doğru çıktı. Silah olarak gözüken şey aslında silah şeklinde kesilmiş bir karton parçasından ibaretti. Sokaktan geçenlerden polisi aramalarını rica eden Viana soyguncuyu, polis gelene kadar karma dövüş sanatına özgü kimura pozisyonunda tuttu.

Olay yerine gelen polis vahim durumdaki soyguncuyu acil olarak hastaneye götürdü. Viana olay sırasında soğukkanlılığını nasıl koruduğu sorulduğunda “İlk yumruktan sonra hiç tepki vermeyince korkmama gerek olmadığını anladım. O benden daha çok korkmuştu. Hatta polisi arayacağımızı söylediğimde rahatladı. Sanırım daha çok dayak yemekten, hapisten korktuğundan daha çok korkuyordu” dedi.

Viana’nın profesyonel sporcusu olduğu MMA nasıl bir spor?

Mixed Martial Arts (MMA) yani “Karışık Dövüş Sanatları” diğer mücadele sporlarında kullanılan ve çok geniş savunma, mücadele ve atak teknikleri içeren, tam temas mücadele ve savunma sporu. Yüksek efor ve yağ yakımı sayesinde her yaşta ve her kesimden insanın tercih ettiği bir branş aynı zamanda. İzleyici ve takipçi sayısı neredeyse futbol izleyicisi kadar çok olan MMA, amatör ve profesyonel anlamda birçok ülkede en hızlı gelişen spor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.