Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Genç Buda” cinsel saldırı suçlamalarıyla karşı karşıya

The Guardian’ın haberine göre, Nepal’de takipçileri tarafından Buda’nın reenkarnasyonu olduğuna inanılan 28 yaşındaki manevi lider hakkında, müritlerinden birkaçının kaybolması üzerine soruşturma başlatıldı.

Ram Bahadur Bomcan adındaki genç adam 2005 yılında, takipçilerinin onun ormanda aylarca hareket etmeden, yemeden, içmeden ve uyumadan meditasyon yapabildiğini iddia etmesiyle meşhur olmuştu. Üne kavuştuğunda 15 yaşında olan Bomcan, bazı müritlerinin inziva yerlerinden kaybolması üzerine şimdi müritlerine cinsel ve fiziksel şiddet uygulamak suçlamalarıyla karşı karşıya.

İstismar iddiaları, mucizelerini gözleriyle görmek için binlerce insanın ormanda günlerce sırada beklediği Bomcan’ın peşini uzun zamandır bırakmıyor. Geçen eylül ayında, 18 yaşındaki bir rahibe Bomcan’ın kendisine tecavüz ettiğini iddia etmişti. Onlarca kişi daha Bomcan tarafından saldırıya uğradıkları iddiasıyla şikayette bulunmuştu. Bomcan ise, meditasyon sırasında kendisini rahatsız ettikleri için onları dövdüğünü söylemişti. Bomcan’la ilişkili topluluklar da iddiaların temelsiz olduğunu savunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.