Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail, Suriye’deki İran hedeflerini vurdu ve operasyonu hemen teyit etti

Dün gece saatlerinde İsrail Ordusu, Suriye’nin başkenti Şam yakınlarındaki İran hedeflerini vurdu. İsrail, saldırıyı gerçekleşir gerçekleşmez duyurdu. Rus Interfax haber ajansı ve Şam’ın resmi haber ajansı SANA, Suriye hava savunma sistemlerinin 30’un üzerinde İsrail füzesini yok ettiğini açıkladı. 

Rus RIA haber ajansı ise saldırıda dört Suriye askerinin öldüğünü, altı askerin ise yaralandığını açıkladı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise saldırıda ölenlerin sayısının en az 11 olduğunu öne sürdü. 

İsrail Ordusu’nun resmi açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Suriye topraklarındaki İran Kudüs Güçleri’ne karşı operasyon düzenledik. Öncesinde Suriye kuvvetlerini İsrail’e yönelik saldırılar konusunda uyardık.”

İsrail’in hedef aldığı Kudüs Gücü, İran Devrim Muhafızları’nın sınır ötesi operasyonlarını üstlenen kuvvetleri oluşturuyor. 

İsrail, bir süredir Golan Tepeleri’nden ülkeye karşı saldırılar olduğunu açıklamış ve uyarıda bulunmuştu. Ancak İsrail genellikle, sınırının ötesinde İran’a yönelik operasyonları gizleme eğilimindeydi. Bu son olayda ise açıkça saldırıyı üstlendi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.