Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arap Yarımadası’na ayak basan ilk Papa

Katoliklerin ruhani lideri Francis, Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yaptığı ziyaretle, Arap Yarımadası’na ayak basan ilk Papa oldu. Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid el Nahyan’ın davetlisi olan Papa Francis, bugün Mısır’daki El Ezher Üniversitesi’nin baş imamı Şeyh Ahmed el Tayyib’in girişimiyle düzenlenen “İnsani Kardeşlik” temalı dinlerarası diyalog konferasında konuşacak. Davetliler arasında Hıristiyan ve Müslüman temsilcilerin yanı sıra Yahudiler, Budistler ve Hinduların da yer aldığı konferans, BAE’nin “Hoşgörü Yılı” adıyla başlattığı PR kampanyası çerçevesinde yapılıyor.

Papa salı günü de Abu Dabi’nin en büyük stadyumunda 130 bin civarında Hıristiyan’ın katılması beklenen kitlesel bir ayin düzenleyecek. BAE’de çoğu Filipinler ve Hindistan’dan olmak üzere yaklaşık bir milyon Hıristiyan yaşıyor.

Papa Francis dün Abu Dabi yolculuğuna çıkmadan önce Vatikan’daki pazar ayini sırasında Yemen halkı için dua ederek, savaşın sona erdirilmesi çağrısı yaptı. Papa, ayine katılanlara “Güçlü biçimde dua edelim, çünkü çocuklar aç, susuz, biilaç, ölüm tehlikesi altında” diye seslendi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.