Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NYT: “Donald Trump 2016’daki seçim kampanyası sırasında Deutsche Bank’tan kredi istedi ve reddedildi”

ABD Başkanı Donald Trump’ın, 2016 yılındaki başkanlık seçimi kampanyası devam ederken Alman bankası Deutsche Bank’tan kredi istediği ancak bankanın bunu reddettiği iddia edildi.

New York Times gazetesinin haberine göre, merkezi Almanya’nın Frankfurt kentinde olan Deutsche Bank’ın beş üst düzey yöneticisi, Donald Trump’ın o dönem yürüttüğü başkanlık seçimi kampanyasının ayrımcı bir karakter taşıdığını değerlendirerek, Trump’a kredi verilmesini “riskli” buldu. Haberde ayrıca, Trump’ın seçimi kazanması ve krediyi geri ödeyemeyecek duruma düşmesi halinde, bankanın, parayı geri talep etmemek ya da ABD başkanlığı koltuğunda oturan birinin mal varlığına haciz koymak arasında kalacağı endişesi de kredi talebinin reddinde önemli rol oynamış. Oysa ki, bu son kredi talebinin öncesinde Deutsche Bank, Donald Trump’a kredi vermeye devam eden az sayıdaki bankadan biriydi.

Habere göre, seçim kampanyası için milyonlarca dolar krediyi, Trump’ın şirketi, Florida’daki otelini teminat göstererek, İskoçya’daki golf tesisinin iyileştirilmesi amacıyla talep etmişti. Trump’ın şirketlerinin sözcülerinden Amanda Miller ise golf tesisinin iyileştirilmesi için kendi öz kaynaklarını kullandıklarını ve krediye ihtiyaç duymadıklarını söyleyerek iddiaları reddetti.

New York Times’ın ulaştığı Deutsche Bank yetkilileri ise konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Deutsche Bank, 1990’ların sonundan beri Trump’ın emlak işlerindeki en büyük kredi sağlayıcılarından biri konumundaydı. Öyle ki, Deutsche Bank’ın Donald Trump ve şirketlerine 1998-2015 yılları arasında verdiği kredi miktarı 2.5 milyar doların üzerinde bir rakama tekabül ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.