Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan: “Türkiye, IMF defterini kapatmıştır ve bir daha açmayacaktır”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, “CHP iktidara gelse ilk yapacağı iş ülkemizi IMF’ye teslim etmek olacaktır. Venezüela’da seçilmiş başkanın uzaklaştırılmasına içten içe destek veriyorlar” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“1994’te belediyecilikte devrim gerçekleştirdik”

“31 Mart’tan sonra dört yıllık kesintisiz bir icraat dönemi var. Şimdi hedefimiz Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına yükseltmektir. Bu yılın sonunda ülkemizi 12’nci sıraya yükseltmiş olacağız. İstikrar ve güven ortamına ihtiyacımız var. Milletimizin 31 Mart’ta bu fırsatı tanıyacağına inanıyorum. Yeter ki biz çalışalım.”

“Artık süreç kısalıyor. Şurada 55 günümüz var. Bu 55 günde tüm belediye başkan aday arkadaşlarımız, belediye meclis üyesi olarak belirlenecek arkadaşlarımız, milletvekillerimiz, tüm teşkilatlarımız sokakta halkımıza bunları enine boyuna anlatmalı. 94 ruhunu anlatacağız. Biz 1994’te belediyecilikte nasıl devrim gerçekleştirdik, bunları anlatacağız. Biz eserlerimizle konuşacağız, hayal değil gerçekleri anlatacağız. Karşımızdakiler ne anlatacak, yaptıkları bir şey yok ki anlatsınlar. İlk defa oy kullanacak kardeşlerimizin, nerede ne yapıldı haberi yok. Bilsinler oylarını kullanırken, ben bunu arıyordum dedirtelim.”

“Satın alma paritemiz arttı”

“Döviz kurlarındaki yükseliş nedeniyle gelirlerimiz bir parça düşüş gösterebilir. Satın alma partisine göre Türkiye bu yıl 13’üncülükten 12’nciliğe çıkarak 1 sıra yükselecek. Siyasi görüşü ne olursa olsun, yerli ve milli duruş sahibi kesimlerde bu desteği görüyoruz. 
Türkiye, IMF defterini kapatmıştır ve bir daha açmayacaktır. CHP yeniden ülkemizin IMF’ye gideceğini söyleyecek kadar alçak bir fırsatçılık peşine düştü. Böyle bir sözü etmek ihanettir. Ama Bay Kemal’in böyle bir derdi yok. O SSK’yı nasıl batırdıysa, Allah böyle bir fırsatı vermez zaten.”

“İş Bankası Hazine’nin malı olacaktır”

“İş Bankası masada bunu unutmayın. Gazi Mustafa Kemal’in İş Bankası’nı CHP’ye değil, Hazine’ye tahsisi vardır. Bu İş Bankası Hazine’nin malı olacaktır, bu parlamento bu kararı alacaktır. Niye milletin malı, Hazine’nin malı. CHP iktidara gelse ilk yapacağı iş ülkemizi IMF’ye teslim etmek olacaktır. Venezüela’da seçilmiş başkanın uzaklaştırılmasına içten içe destek veriyorlar.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.