Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Romanya’da sahte estetik cerrah skandalı özel sağlık sistemindeki sorunları günyüzüne çıkardı

The New York Times’ta yer alan habere göre, Romanya’da “Dr. Matthew Mode” takma adıyla estetik operasyonlar yapan bir kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Bu kişinin daha önce “Matteo Politi” adıyla, Bükreş’teki bir sağlık kuruluşundan sağlık hizmetleri uzmanı olarak bir tanımlama kodu aldığı, ancak bu kodun ilaç uygulaması ve ameliyat yapabilmek için tek başına yeterli olmadığı ortaya çıktı. Bu kişinin “Matteo Politi” adıyla daha önce İtalya’da yasa dışı ilaç uygulamaları yaptığı ve bu yüzden hapis cezası aldığı belirtildi.

Daha önce Facebook’ta sıklıkla cerrahi müdahale reklamları yapan Politi, bu haberin yayılmasının ardından, “Kaçmıyorum, yalnızca nerede olduğumu söylememeyi tercih ediyorum. Sertifikalarım onaylandı, bir avukat yardımıyla kendime doktor diyebilirim” açıklamasında bulundu. Ancak Politi’nin sahip olduğunu iddia ettiği derecelerin neler olduğu bilinmiyor.

Bükreş’teki “Monza Hastanesi” adlı özel klinik, Matteo Politi adlı birinin geçen aralık ayında bir kadın hastayı ameliyat ettiğini doğruladı. Hastanenin internet sitesinde yayınlanan açıklamada “Monza Grubu, bu olayda mağdur taraftadır ve Matteo Politi’ye karşı yasal işlem başlatmıştır” denildi.

Yaşanan bu durum, Romanya’da özel hastanelerle ilgili yasal boşlukları yeniden gündeme getirdi. Geçen yıl yanlış cerrahi uygulamaların ortaya çıkmasının ardından Romanya Sağlık Bakanı Sorina Pintea, özel sağlık sistemi üzerindeki kontrolün artacağına yönelik açıklamalarda bulunmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.