Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Venezüela ordusu insani yardımların ülkeye girmesini engellemek için köprü kapattı

Las Tienditas köprüsü, tanker, konteyner ve beton bariyerlerle kapatılmış durumda.

Burası Venezuela-Kolombiya sınırındaki Las Tienditas Köprüsü. Köprü Venezuela ordusu tarafından trafiğe kapatılmış durumda. Ordu, konteyner ve tankerler yardımıyla yollara barikat kurdu. Amaç, muhalefet lideri Juan Guaido’nun çağrısı üzerine gönderilen insani yardımın ülkeye girişin engellemek. Köprüde çok sayıda polis de görev yapıyor.

Askerler insani yardımın ülkeye girmesini engellemek için kurulan barikatların arkasında nöbet tutuyor.

Venezuela’da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Guaido’ya göre, gıda ve ilaçtan oluşan bu yardımlardan en az 250 bin kişi yararlanacaktı. Ancak Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, bu yardımın bir aldatmacadan ibaret olduğunu ve askeri işgal için zemin hazırlandığını savunuyor.

Batılı ülkelerin büyük kısmı tarafından Venezuela’nın geçici devlet başkanı olarak tanınan Guaido, bir geçiş hükümeti kurarak ülkeyi genel seçimlere götürmek istiyor. Maduro ise Guaido’yu “ABD’nin piyonu” olarak niteliyor ve kendisine karşı bir darbe girişiminde bulunulduğunu iddia ediyor.

Venezüela ile Kolombiya arasındaki Las Tienditas Köprüsü.

Ekonomik kriz nedeniyle ülkede gıdaya erişimin yanı sıra en basit tıbbi malzemeleri bulmak da zor. Maduro hükümetine göreyse sıkıntıların sebebi ABD.

9 şeritli köprü trafiğe tamamen kapatılmış durumda.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.