Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de cinsel taciz iddialarının hedefinde bu kez bir kadın siyasetçi var

ABD’de bu kez de bir kadın politikacı, hakkındaki cinsel taciz iddiaları nedeniyle görevinden istifa etti. Florida Eyaleti’ne bağlı Madeira Beach’te belediye meclisi üyesi Nancy Oakley, yerleşimin profesyonel yöneticisi Shane Crawford’u “yüzünü yalamak” suretiyle taciz etmekle suçlanıyor. Hakkında soruşturma açılması üzerine görevinden istifa eden Oakley, suçlamaları reddediyor.

Nancy Oakley

Miami Herald gazetesinin haberine göre, 2012’nin Kasım ayında bir balıkçılık turnuvası sırasında yaşanan ve çok sayıda görgü tanığı bulunan olayla ilgili Florida Etik Komisyonu’nun hazırlattığı ön raporda, Oakley’nin “uygunsuz davranış” kapsamında eyalet yasalarını ihlal ettiği sonucuna varılmış. Raporda, Shane Crawford’un işini kaybetmemek için olay sonrasında şikayetçi olmadığı, ancak Oakley’nin 2017’de meclis üyeliğine yeniden seçilmesinin ardından, gerekçe gösterilmeksizin görevden alınması üzerine fikrini değiştirdiği kaydediliyor. Başka turnuvalarda da gönüllü çalışanların yüzlerini yaladığı iddia edilen Oakley’nin, komisyon tarafından 5000 dolar para cezasına çarptırılması bekleniyor.

Yerel medyadaki haberlere bakılırsa soruşturma süreci, Meksika Körfezi kıyısında 4500 kişinin yaşadığı Madeira Beach adlı bu küçük yerleşimin yerel yöneticileri arasında başka “uygunsuz” ilişkileri de açığa çıkarmış. Oakley’den şikayetçi olan kent yöneticisi Shane Crawford’un hakkında da, aynı dönemde sekreteri Cheryl McGrady ile sevgili olduklarının anlaşılması üzerine, yerel yönetimin ast-üst ilişkisine dair etik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma açılmış.

Shane Crawford (solda) ve sekreteri Cheryl McGrady.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.